Geld Lenen

Er zijn verschillende redenen om geld te lenen, voor uit financiële zorgen te geraken of om een investering te doen. Het kan gaan om een persoonlijke lening, hypothecaire lening, autolening of een lening op afbetaling. Personen die al een lening hebben lopen kunnen nog een ander lening er bij nemen maar moeten oppassen dat ze niet teveel lenen en in problemen komen. Geld lenen mag niet gedaan worden om zomaar op te doen, er moet worden nagedacht over de investering of welke financiële zorgen je wilt afbetalen met het te lenen geld want geld lenen kost namelijk!

Geld lenen hoeft niet altijd te gebeuren bij een bank, dit kan ook bij een privé persoon. Lenen bij een privé persoon kan niet zonder risico. Zowel voor de persoon die het geld leent als de kredietverstrekker. De rente voor het gled lenen bij een privé persoon liggen vaak nogal vrij hoog door dit risico.

Zwarte Lijst

Personen die problemen hebben met het afbetalen van leningen worden op een zwarte lijst geplaatst zodat ze in de toekomst geen geld meer kunnen lenen. Dit kan ook als u problemen heeft met het afbetalen van elektriciteitsfacturen, belastingen en andere jaarlijkse rekeningen. Deze onbetaalde factuur moet langer dan 3 maanden onbetaald zijn voor u op de zwarte lijst terecht komt. Als je op de zwarte lijst terecht komt blijf je hier nog op staan tot 1 jaar na dat de lening of factuur hebt afbetaald.